Bylinné masti a gely


Měsíček, kostival, heřmánek, arnika, jitrocel a rakytník jsou významné léčivé byliny používané v tradiční lidové medicíně po celá staletí. Z měsíčku lékařského (Calendula officinalis) se sbírá květ, z něhož se připravují odvary, nálevy a extrakty. Z kostivalu lékařského (Symphytum officinale) se sbírají listy, ale častěji kořen rostliny. Jednou z účinných složek byliny je allantoin, který se používá v léčivých i kosmetických přípravcích. Z heřmánku pravého (Matricaria recutita) se používá usušený květní úbor bez příměsí stonků a listů. Z prhy arniky (Arnica montana) se používají zejména olejové silice z květů. Z rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) se používá olej z plodů lisovaný za studena. Z jitrocele kopinatého (Plantago lanceolata) se využívají především listy pro své blahodárné účinky.


Zobrazit i ostatní produkty z této řady:

Gel dubová kůra

Tradiční přípravek s obsahem standardního lihového extraktu kůry dubu (Quercus robur), získaného šetrným postupem zaručujícím vysoký obsah účinných látek. Díky tomu gel obsahuje široké spektrum obsahových látek dubové kůry, čímž je zaručena jeho vysoká a komplexní účinnost.



Ingredients: Aqua, Alcohol denat., Quercus Robur Bark Extract, Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Allantoin, Panthenol, Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Triethanolamine, Eugenol.


E-shop
75 ml